Jeg har været med Apollo-Rejser en uge i Jordan. Jordanerne er nogle af de mest gæstfrie og venlige mennesker jeg har mødt. Derudover har de nogle interessante seværdigheder og landet er ikke større end at man kan nå rundt på dagture.
Hvis du vil se billeder, så klik på nedenstående links:

Tala Bay og Aqaba
Wadi Rum (Ørkenen)
PETRA
Dødehavet og Bethany Beyond the Jordan

Jordan er ved at udvikle sig til et interessant rejsemål. Aqaba området er blevet toldfrit område. Hele grænseområdet op langs dødehavet og grænsen mod Israel er siden der blevet indgået fredsaftale i 1994 blevet ryddet for miner der bliver bygget hoteller. Syd for Aqaba har man byttet sig til nogle kilometers kyst ud mod det røde hav med Saudiarabien. Derudover er landet jo en del af vores historie - det var i Jordans ørkener at Moses førte sit folk rundt.

PETRA

Jordan er som kongedømme forholdsvis nyt. Indtil 1946 var det et britisk protektorat Transjordanien. I 1946 blev det selvstændigt med kong Abdullah den I. I 1952 blev det kong Hassan - og da han døde i 1999 gik tronen til hans ældste søn kong Abdullah den 2.

Jordan Facts:
Indbyggere: 6.342.948 (juli 2009)
Hovedstad : Amman (2.525.000 indbyggere)
Areal : 89.342 km² (Danmark 43.094 km²)
Tips:
Læs Married to a Bedouin af Marguerite van Geldermalsen
Den handler om en New Zeelandsk sygeplejerske der i 1978 var på ferie i Jordan sammen med en veninde og i PETRA møder en souvenirsælger som siger "Har du ikke lyst til at komme med mig hjem og overnatte i min hule"
Hun tog imod tilbuddet og blev gift og fik børn med ham og de levede sammen til hans død i 2002 - hvorefter hun skrev en bog om deres liv. Den er udkommet bla. på Engelsk og Svensk.
Jeg købte den af hendes søn, der har en bod i Petra hvor han sælger signerede eksemplarer af den
Se hendes hjemmeside: http://www.marriedtoabedouin.com/

Kort