Longsheng

Her er vi kommet til et af turens højdepunkter i Longshen - Dragens ryggrad - til bjerglandsbyen Ping An.

Det er næsten umuligt, at beskrive Longshengs
betagende natur. Floder, bambusskove,
minoritetslandsbyer og risterrasser gør
disse dage til en stor oplevelse.

Dragens ryggrad

 

Vi flyver fra Chongquing til Guilin. Efter at have spist frokost stiger vi på bussen og kører op i bjergene til Longji, hvor bønder fra stammerne yao og zhuang gennem generationer har skåret risterraser ud af bjergenes skråninger. I dag regnes risterrasserne i Longji blandt de største i verden. De dækker et areal på 71 km2, og der er risterrasser så lang øjet rækker. Vores hotel ligger midt i dette fantastiske landskab i en lille fredfyldt landsby ved navn Ping An. Bussen kan ikke køre os hele vejen op. Vi kommer over i en mindre bus - og det sidste stykke vej må vi tilbagelægge til fods. Det er en flot vandretur på knap en time.Hvis man er dårligt gående kan man mod betaling blive båret op i bærestol.

Pin An Hotel

Det er den 600 år gamle landsby, Ping-an, centrum for turismen i området. Byen, der er bygget op ad en stejl bjergside, er gennemskåret af trappegader på kryds og tværs. Her er igen forretninger med souvenirs mellem restauranter, små guesthouses og hoteller.

 

Pin An
Turismen er også sat i system. Souvenirsælgerne dukker op fra alle sider, da vores bus parkeres i bunden af dalen, hvor der skal købes entrébillet. Den omfatter både transport med områdets egne mindre busser, som ad smalle snoede veje fragter os op gennem rismarkerne til det højeste kørebare punkt, og indgang til vandrestierne mellem udsigtspunkterne og landsbyerne. Her står bærerne klar. Mænd med traditionelle bærestole og små seje kvinder med kurve på nakken til bagage. For ti yuan bærer de den op til hotellet i landsbyen.
Yao Kvinder
Yao kvinder Minioritetskvinder
Kvinderne i Yao folket har verdens længste hår. Som det ses når det ned til jorden - mod betaling viser de det frem Langt hår

I århundreder har de lokale yao- og zhuang-bønder med hårdt slid anlagt og dyrket de smalle risterrasser, der klynger sig op ad bjergsider og rundt om afrundede skråninger og småtoppe.

Terrasserne blev anlagt helt tilbage i det 13. århundrede under Yan-dynastiet. De strækker sig over ikke mindre end 800 højdemeter på bjergsiderne i bjergkæden, hvor de højeste tinder er knap to kilometer. De nederste rismarker ligger 380 meter over havet og de øverste 1.180 meter over havet.

Risterasser
Det er et forrygende syn med de mange »trapper«, der ofte ender i en »flad« top med en rismark med et areal væsentligt større end de smalle terrasser på siderne.

Dette utrolige landskab breder sig over 71 kvadratkilometer, siger de lokale kinesiske turistbrochurer, og de former og figurer, som terrasserne danner, har de fantasifulde kinesere givet navne som »Syv stjerner omkring Månen« eller »Ni drager og fem tigre«, for ikke at tale om hele områdets navn: Longji Titian - »Dragens Rygrad«.

Vi er i Guángxi provinsen

Urtehave
Der bliver også dyrket grøntsager på terasserne - og feks. kartofler og chili. Grøntsager

Også her fejres det at det i Kina er grisens år.

Af alle tegnene i den kinesiske dyrekreds er Grisen den mest elskelige. Denne vestlige personlighed er en af de mest sympatiske ledsagere, og da komfort og tilfredshed er essentielle for Grisen, vil den også være en af de lykkeligste familiegrundlæggere. Grisens bekymring vil altid først og fremmest gælde dens familie.

Grisens År
Gadebillede fra Ping An Gadebillede
Yao kvinde med barn Mor & Barn
Skolen i Ping An Skolestue