Malta
I gennem flere år har jeg ønsket at besøge Malta, som har en lang historie bag sig med rester af gamle templer der er 1.000 år ældre end de Egyptiske pyramider. Derudover har Malteserridderne efterladt mange bygninger i de godt 200 år de var på øen. Under og efter sidste krig hørte den under England der havde en vigtig flådebase her. I 1974 blev Malta en selvstændig republik og fra 1. Maj 2004 blev Malta EU medlem.

Maltas historie

Bl.a. Apostlen Paulus, Napoleon og H.C. Andersen har besøgt øen der har ca. 400.000 indbyggere og er beliggende 93 km. syd for Sicilien 

Malteserbus
Hagar Qim
Holiday center
Her rester af Hagar Qim templerne fra år 5.200 f. kr. - hvor man regner med den første stenalderkultur opstod på Malta

Se Mere

Jeg boede på Folkeferies Mellieha Holiday Center som blev bygget i 1970´erne - et helt fantastisk sted. For børnefamilier er det her helt ideelt - roligt og smukt beliggende med alle moderne faciliteter og i gåafstand til øens bedste strand.

Folkeferies guider har kontor her og kan træffes hver dag - dog  synes jeg ikke at de lever helt op til den høje standard som jeg har oplevet på andre destinationer.

Malta med Dansk Foleferie

Bungalow
Gårdhave
Centret består af 150 bungalows hvor der i hver kan bo en familie på op til 6 personer i hver.

Herudover er der nogle få bungalows der er opdelt i 3 dobbeltværelser til 1 eller 2 personer med fælles gårdhave og sol terrasse på taget.

De er bygget af limsten som er hugget ud af klipperne og der er toilet, bad og køkken med service og potter og pander samt kaffemaskine & TV - og man føler sig ikke langt hjemmefra - idet det er et Hanstholm køkken og låsene er Ruko låse. I de fleste er der er loftsvifte - men jeg så at man er begyndt at installere aircondition i nogle få af dem.

Man kan også se DR1 & DR2 på TV!

På centret er der et udmærket supermarked - som bl.a. hver morgen får nogle fantastiske rundstykket - bagt på Italiensk maner med  sprød skorpe!

Centerkat
Svømmebassinet
En af centrets mange katte, der holder mus ol. væk, som bliver passet og plejet og er utroligt velopdragne. Centrets store svømmebassin som har olympiske mål.
Stranden
Blomst
Stranden ved Mellieha Bay, som man kan komme ned til gennem en tunnel under vejen.  
Draculas Borg
English Rose
Der røde borg - eller Draculas borg som danskerne kalder den fordi her er optaget en dansk TV serie - ligger i gåafstand fra centret Her English Rose, som laver nogle fantastiske bådture - hver dag til den blå lagune og Comino - om søndagen sejler den ned langs kysten til Valetta på havnerundfart - kan meget anbefales.

Gå ned til Tun fiske havnen og køb billet om bord - skipperen og hans medhjælper snakker med alle og sælger drikkevarer, is mv. på turen - ligesom der er mulighed for at bade eller gå tur.

http://www.englishrosecruises.com/

Paulus
Havnen i Valletta
Her kom vi forbi hvor apostlen Paulus strandede i år 60. Her på havnen i Valletta affyres kanonen hver søndag kl. 12.

Havnen i Valletta bruges for øvrigt meget til filmoptagelser, idet de gamle fort mv. er perfekte kulisser. Bl.a. er afsnit af Greven af Monte Christo og Gladiator optaget her.   

http://www.vallettawaterfront.com/

Kirken Sweethaven
Her kirken i Mellieha. Byen Mellieha ligger på toppen af en klippe ca. 4 km. fra Mellieha Holiday Center Her Skipper Skræk landsbyen "Sweethaven". Her optog Paramount filmstudierne i 1980'erne en Skipper Skræk film. Alle husene blev bygget til filmen - Træet blev sejlet hertil fra Canada og Norge. Filmen blev imidlertid en fiasko - men man indrettede byen til en turistattraktion med restauranter biografer, tivoli mv. 

Ligger et kvarters gang fra Centret.

http://www.popeyemalta.com/

Gozo Færgerne MostaKirken
Her mødes to af Gozo færgerne. Gozo er Maltas spisekammer, hvor der er mere grønt og mere landbrug. Færgerne sejler hele tiden og det tager 25 minutter. Færgestedet ligger nogle få km. nord for centret - og der går busser dertil.

http://www.gozochannel.com/

Kuppelkirken i Mosta - Europas 3. største kuppelkirke.

Mere om kirken

Dørspion Krumstræde
Man har kendt til dørspioner i flere hundrede år! I huset har der boet Malteser riddere - og i trappestenen er der en glasplade - så kunne man gå ned i kælderen og se om det var franskmændene der bankede på!

http://www.carnaval.com/malta/history/knights/

Her en af stræderne i en af de gamle middelalderbyer - man kan se at de krummer - det stammer fra at da det blev bygget skød man med bue op pil - når gaderne så krummede kunne man hurtigt komme i dækning.
Karet Azyrvinduet
Her en af hestevognene som man kan få en tur i. Vi blev dog advaret om at man ikke skulle betale før turen var slut. Hvis man gav dem pengene inden ville der ikke gå ret mange meter før hesten begyndte at halte - og så var turen ikke længere. Her på sejltur gennem klippen ud til Azurvinduet.
Citadellet Maria Dolores
Udsigt fra Citadellet i Viktoria (Gozo´s hovedby)

http://www.malta.dk/oplevelser-paa-malta/sevaerdigheder/citadellet-gozo/

Her kommer vi til feriens højdepunkt - udflugt til Sicilien. Færgeselskabet arrangerer heldagsudflugter, hvor man bliver hentet på hotellerne tidligt om morgenen og kørt til havnen i Valletta, hvor katamaranfærgen Maria Dolores sejler os over til Sicilien på 90 minutter. Færgen er helt ny og kan rumme 600 passagerer og en del person - og lastbiler.

På Siciliens sydspids kommer vi i land i Pozzallo, hvor der holder flere dobbeltdækkerbusser med flersprogede guider (engelsk/tysk/fransk) og ventede på at køre os op gennem det frodige Sicilien til Taormina og vulkanen Etna

http://www.virtuferries.com/

Ældreråd Bageren
Her under træernes skygge samles de ældre i Pozzallo

http://www.sicilyholidayrentals.com/tip/42_Pozzallo_Sicily_-_Ragusa_Area

Her på la Perla i Pozzallo fik jeg den bedste kop kaffe og friskbagt kage jeg nogensinde har smagt !
Taormina Mafia
Her den pragtfulde by Taormina - højt beliggende og gennem mange år tilholdssted for digtere og kunstnere - virkelig et hyggeligt sted, hvor der er meget at se på.

http://www.taormina.it/

Som det ses er vi jo i Mafia land - og her kan man købe Don Corleone udstyr.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vito_Corleone

Bybillede Taormina Etna
I Taormina er der masser af butikker og restauranter

http://www.travelplan.it/taormina_guide_eating_drinking.htm

Her er vi kommet til vulkanen Etna - man kan køre op til 2.000 m. højde - er man heldig kan man komme med en tovbane længere op - eller med Land Rovere - men der var lige kommet en byge da vi kom - så begge dele kørte ikke. 

http://www.mountetna.net/

Lavahus Blomst
Her et hus der blev næsten dækket under et udbrud i 1983 - alle kom uskadte ud. Medens græsset er noget afsveden er der overalt blomstrende buske.
SunDown Svinet
Det var så slut på sommer turen 2006

Links:

http://da.wikipedia.org/wiki/Malta

http://www.visitmalta.com/

http://www.aerenlund.dk/malta/

http://www.mhc.com.mt/

Tilbage til min hjemmeside:

Holgers Rejser - beskrivelser og billeder