I det gule hus blev Dracula født i 1430 Støvlemagernes tårn
Dracula Draculas slot
Nedgang til saltminerne Her ses nogle af de mange der er til behandling for luftvejslidelser
Kirken i saltminerne Vinslottet hvor vi var til vinsmagning
Dyremarked So til salg
To gode venner Grøntsagsmarked
Sigøjneraften Sigøjnerdans
Hestevognstur Hos hyrderne

Min mening om udflugterne (2005)

Jeg havde hjemmefra tilmeldt mig samtlige 8 udflugter. Kun en blev ikke gennemført - turen til zoologisk have hvor kun jeg var tilmeldt

Grev Dracula

Den første del af turen var god. Besøget i Draculas fødeby og spisningen i hans fødehjem var godt. Hvis det skulle have været en god tur burde turen kun gå hertil med noget tid på egen hånd; med vi skulle videre for at for at se Draculas slot - køreturen dertil føltes meget lang - var først tilbage i Bagaciu ud på aftenen.

Bedømmelse: ++

Saltminerne og saltsøerne

Her er en tur man ikke bør gå glip af. Saltminerne er imponerende - man kører i bus to km. ind i bjerget og går ned i de kæmpestore miner hvor der kommer masser af mennesker med luftvejslidelser som har godt af den specielle saltholdige luft der er her. Derudover er der en kirke dernede - imponerende !! Derefter køres til Bjørnesøen i Sovata hvor vi først får frokost, dernæst bliver vi lægeundersøgt om vi har for højt blodtryk så vi kan få lov at få et mudderbad som i sig selv er en oplevelse og derefter badning i kurstedets bassiner og til sidst badning og solbadning ved bjørnesøen - en herlig dag. 

Bedømmelse: ++++++

Besøg på Vinslot

Turen var ikke hvad jeg forventede. Hvis det skal være en ordentlig vintur forventer jeg at komme ud i vinmarken, høre noget om dyrkningen og plukningen se hvordan presning gæring mv. foregår og derefter vinsmagning. Sådan er det ikke her - man kommer ud til slottet som er ubeboet og under restaurering og vinmarkerne kan man se i det fjerne. Derefter en udmærket frokost med vinsmagning og derefter salg af de udmærkede vine - for lidt oplevelse og for meget forretning.

Bedømmelse: +

Markedsdag

Turen starter på dyremarkedet, som så absolut er højdepunktet på denne udflugt. Her handles grise fra bagagerummet af personbiler, kreaturer og heste mv. på gammeldags vis og der er mange herlige typer - men her får vi ikke lov at blive længe - turen går nu til et ligegyldigt marked - som ligner ethvert andet marked i verden - her får vi et par timer på egen hånd, hvilket er alt for meget, en halv time havde været rigeligt. Heldigvis var der et grøntsagsmarked ved siden af der var væsentlig mere interessant og man kunne også gå om i byen

Bedømmelse: +++

Sigøjneraften

En rigtig god aften man ikke bør gå glip af. Først dejlig mad med øl eller vin til samt hjemmebrændt æblebrændevin. Samtidig sigøjnermusik af tre spillemænd - dernæst sigøjnerdanseopvisning med dansere i folkedragter som til sidst tager os gæster med i dansen og dernæst musik og dans til midnat.

Bedømmelse: ++++++

Shopping og sightseeing

Det bedste ved denne tur er besøg i det nye kloster der var startet i 1992 som var utrolig flot og dernæst besøget på glasfabrikken, hvor vi så hvordan de lavede flotte vaser mv. Dernæst ind til Targu Mures hvor vi selv måtte finde ud af frokost og hvor vi fik 5 timer på egen hånd - hvor to timer havde været rigeligt.

Bedømmelse: ++

Hestevognstur

En smuk og stemningsfuld tur. Vi bliver hentet i hestevogne og vi får alle stråhat på og så får vi ellers en lang tur gennem byen og ud over markerne igennem skov ud til hvor hyrderne går med dyrene. Her spiser vi de medbragte madpakker i skovkanten  og besøger derefter hyrderne. Turen går godt nok ikke til kirken som der står i programmet; men det var en god og meget hyggelig tur.

Bedømmelse: ++++++

 

  Holgers Rejser