Den sydlige del af Sinai ørknen er en klippeørken, der indeholder masser af mineraler og hvor der bor beduiner

Sinai Ørkenen

Et af de mest spændende steder er Katarina Klostret, der er bygger omkring den brændende busk, hvor Moses talt med gud. Klostret er 1500 år gammelt og her bor stadig munke.

På klostret kan man bl.a. se breve fra Muhammed og Napoleon der begge ville beskytte klostret.

Sct. Katherin klostret

Her ses den nuværende efterkommer af den brændende busk. Roden står under alteret i den flotte kirke. Man har prøvet at plante frø og stiklinger af busken andre steder; men det siges at den kun vil gro her.

Den brændende busk

Her brønden, hvor moses hentede vand. Der er stadig vand i den og det siges at den aldrig er løbet tør.

Moses brønden

Her bager beduinerne brød til os. Man sidder på en pude på jorden i en rundkreds om lejrbålet. Efter at vi havde fået brød spiste vi hos beduinerne. Efter spisningen samledes vi efter solnedgang igen omkring lejrbålet hvor vandpiberne gik på omgang. Derefter spillede og sang de for os - afsluttende med fælles dans omkring lejrbålet. Til sidst blev bålet slukket og vi kunne nyde stilheden og stjernerne - alt i alt en meget stemningsfyldt aften.

På besøg hos beduinerne

 Her et billede fra kamelrideturen. Jeg har prøvet at ride på kamel før - men dette var den bedste, vi red en hel time med en pause på halvvejen. Jeg tror de fleste nød det. Der var også ældre med to mænd og en dame som jeg tror var over 80. Damen blev bange, da dyret rejste sig; men de to mænd så ud til at nyde det - specielt den ene - han trak en pibe op af lommen og sad og babbede på den

Kamelridning

 Der er masser af udflugtsmuligheder ved det røde hav. Man kan komme til Cairo og pyramiderne enten med fly eller bus i en eller flere dage, komme ud at dykke i naturparken Ras Mohammed, komme på bådture, tage dykkercertifikat, ride på hest eller små firhjulede motorcykler i ørkenen.

Naama Bay

Sharm el Sheik

Holgers Rejser

Solnedgang over Sinai