Sunny Beach

Efter rundrejsen tilbringes en uge med bade/afslapningsferie på Bulgariens største feriested.

Sunny Beach er en ren turistby der er fyldt med over 100 hoteller, masser af  boder, cafeer, restauranter, tivoli, små tog.

Stedet er meget lig turistbyerne på Gran Canaria - dog er der her gode muligheder for at tage lokalbusserne til byerne langs sortehavskysten. Derudover er der om aftenen om søndagen på teatret mulighed for at se den fantastiske dansetrup EastWind.

Der er hver aften levende underholdning på de fleste restauranter med musik sang, folkedans og enkelte steder dans på gløder.

Herudover er der et rimeligt prisniveau i forhold til Danmark - efter Bulgarske forhold er det højt - på rundrejsen rundt i landet var priserne væsentlig lavere.

Priser sommeren 2002: 0,5 l. fadøl 10 kr. på restaurant, Drinks 15 til 25 kr. , kopiure 40 til 80 kr., "mærkevare" T-shirts 40 til 60 kr. og musik-cd til 60 kr. med 1 gratis ved køb af 5.

Om Sunny Beach

Balkan Holidays

 

Kalina Garden Stranden
Hotel Kalina Garden hvor vi boede under opholdet på Sunny Beach.

Hotellet er helt nyt - taget i brug juni 2002 her bor man fantastisk godt - store rummelige værelser med aircondition og plads til to voksne og to børn - der er halvpension, stor morgenbuffet og middagsbuffet om aftenen med fri vin!!

Her ses den 6 km lange sandstrand. Stranden har haft det blå flag siden 1995. Lige her ved centrum er der noget overfyldt om dagen - men længere ude er der rimelig med plads. Der skal betales 5 leva for en parasol og 5 leva pr. solseng. (1 leva = ca. 4 kr.)
Cykelbil Ud at se med DSB
Cykelbil - kan lejes og findes både til 2 og 4 personer, herudover kan der overalt lejes almindelige cykler, mountain bikes og  mini scootere Der kører minitog næsten overalt. Man stiger bare på og turen koster 1,5 leva
Slot Restaurant
Der er mange fantasifulde strandrestauranter. Jo tættere man kommer vandet - jo dyrere er de. Her er man ved at grille en gris på en af de mange restauranter
Elastikspring Rema_1000
Man kan mange steder prøve et omvendt elastikspring. Man står på jorden, og når elastikken slippes bliver man flere gange slynget op i 3. sals højde! En af de mange CD butikker - mon ny også REMA1000 kæden vil kendes ved den ?
Rejsevenner Vildsvin
Her et billede af rejsevennerne fra middagen på Kalina Garden den sidste aften Jeg var på en fantastisk god aftenudflugt til en landsby oppe i bjergene en times kørsel fra Sunny Beach. Her er ca. 100 indbyggere og flere af de ældre har ikke været uden for landsbyen hele deres liv. Som der kan ses gik dyrene frit omkring og var af forskellig race - flere lignede vildsvin.
Landsbykirke Kræmmer
Landsbykirken Straks vi kom skyndte konen her sig ned til kirken og falbød hjemmestrikkede sokker, honning og brændevin
Strudsefarm Filttæppefabrik
Besøg på strudsefarm - bestand 3 strudse. Vi var inde at se en filttæppefabrik, hvor de var meget stolte af maskinen, som de sagde var tysk.
Sodavandsfabrik Kulsyrepåfyldning
Besøg på sodavandsfabrikken - her laver man citronvand Påfyldning af kulsyre
SodaMor Komfur
I Bulgarien bor generationerne sammen - her sodavandsfabrikantens mor. Her er komfuret placeret i soveværelset - så er der lunt om vinteren
Folkedans Gang på gløder
Efter rundturen spiste vi - og derefter var der folkedanseropvisning af byens unge. Til sidst optrådte værten med dans på gløder - her bærer han rundt på en af deltagerne.
Danseshow Underholdning
Her i teatret i Sunny Beach til danseshowet EastWind, som ligner det Irske River Dance og bliver flot udført af tidligere elitegymnaster hver søndag aften. Aftenunderholdning på restaurant i Sunny Beach
Nessebar Båden til Nessebar
Motiv fra Nessebar, som er en gammel by idyllisk beliggende med små gader. En af bådene som sejler mellem Sunny Beach og Nessebar
Frgatrestaurant Rejsevenner
Restaurant Fregatta, hvor vi spiste frokost på panoramaturen De sidste to billeder er af resterne af rundrejseholdet som nyder en drink den sidste aften i Bulgarien
Rejsevenner2 Det var en god og hyggelig ferie - specielt rundrejsen undrer det mig at der ikke flere tager på - 12 ud af 390, som kom med Balkan Holidays - det er uforståeligt. Hvis man vil opleve det smukke rigtige Bulgarien så må man på rundrejse.